Diaconescu Valentin
ELECTRICIAN AUTORIZAT ANRE,P.F.A.
Campulung Muscel,Judetul Arges
Tel: +40724989118,+32492537022
instal.pro.electric@gmail.com
_________________________________________________________Contact:

Diaconescu Valentin
Administrator:
VDD General Technic S.R.L.
Bruxelles/Belgia
office.vdd.generaltechnic@gmail.com
www.vddgeneraltechnic.be
Tel: +32492537022

BINE ATI VENIT!
Inainte de toate doresc sa va prezint mai jos un mic ghid care sper sa va fie de ajutor in alegerea unui electrician atunci cand situatia o impune.
De foarte multe ori intalnim pseudo electricieni, care, de cele mai multe ori fac mai mult rau dacat bine.
Cei care au trecut prin situatii neplacute, stiu despre ce vorbesc!

Analizati foarte bine oferta acelui electrician care afirma ca lucreaza foarte ieftin.De regula toata lumea cauta meseriasi ieftini... De cele mai multe ori, foarte "ieftina"va fi si lucrarea din punct de vedere calitativ, fapt ce poate fi destul de riscant pentru dumneavoastra! De cele mai multe ori a fost nevoie de un profesionist pentru a remedia sau reface astfel de instalatii.
De ce sa platiti de doua ori? Nu vreau sa supar pe nimeni,dar de multe ori zidarii, tamplarii si alti meseriasi, se "pricep" si executa instalatii electrice in Romania si nu numai.O instalatie electrica nu se executa la fiecare 3-4 ani, precum zugravelile! Aceasta este proiectata sa functioneze zeci de ani! Daca doriti o lucrare fara probleme si o garantie ca aceasta este executata respectand toate normativele,apelati la profesionisti! Pana la urma oricine cu minime cunostinte este capabil sa intinda doua fire...

Un profesionist,nu va fi niciodata "foarte ieftin",pentru ca acesta va poate garanta calitatea lucrarii, foloseste materiale si echipamente omologate si de buna calitate, va poate face dovada profesionalismului si experientei sale. Acestava va poate prezenta certificate de calitate ale materialelor folosite si nu in ultimul rand, va poate prezenta o autorizatie acordata de Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, autorizatie ce este obtinuta in urma unui examen riguros si fara de care nimeni nu are dreptul sa proiecteze sau sa execute instalatii electrice pe teritoriul Romaniei.

Bineinteles este de preferat sa solicitati parerea mai multor electricieni autorizati, inainte de a incepe o lucrare,preturile la manopera putand sa difere, de la caz la caz.
Pana la urma decizia este numai a Dumneavoastra in alegerea meseriasului,dar trebuie avut in vedere ca viata si siguranta au intotdeauna prioritate!!!


Profesionistii va recomanda:


Pentru ca sunt din ce in ce mai multe cazuri cand in instalatiile electrice intervin persoane necalificate sau care nu au calificarea si pregatirea corespunzatoare lucrarii de executat, incercam aici sa prezentam un mic ghid pentru alegerea unui profesionist care sa ne garanteze calitatea executiei instalatiei dorite sau interventiei necesare.

Alegerea de la inceput a meseriasul adecvat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Ideal este sa gasiti de la inceput un electrician cu referinte bune de la cunoscuti, dar daca aveti rabdare puteti incerca sa gasiti dvs si sa selectati electricianul potrivit.

In prima etapa trebuie sa va convingeti de calificarea si autorizarea celui care va realiza sau care va conduce echipa executanta. Trebuie sa stiti ca orice lucrare in instalatiile electrice trebuie executata de un electrician cu autorizare ANRE sau sub coordonarea unui astfel de autorizat. Asadar este cazul sa solicitati prezentarea unei legitimatii prin care sa se dovedeasca valabilitatea unei astfel de autorizari. Daca este un electrician onest atunci nu va avea nici o retinere sa demonstreze calitatea de autorizat ca pe o garantie a responsabilitatii sale in executarea lucrarii in cauza.

Determinarea capacitatii si a experientei respectivului electrician este o etapa mai complicata , mai ales pentru un client care are prea putine cunostinte legate de domeniul electric. Sunt insa cateva concluzii simple pe care le puteti avea de la primele contacte.

Trebuie sa stiti ca orice meserias ,oricat de bun este ,trebuie sa aiba in dotare si scule adecvate pentru a duce la bun sfarsit o lucrare. Trebuie deci sa fiti atenti la dotarea cu scule, care sa fie specifice activitatii de electrician adica sa fie electroizolate si de asemenea sa detina aparate de masura pentru marimi ca tensiune electrica, curent si continuitate.


Un alt aspect la care trebuie sa fiti atenti este ca un electrician bun gandeste o instalatie electrica in primul pentru ca aceasta sa fie protejata corespunzator si sa fie dimensionata conform consumatorilor pe care veti urma sa ii utilizati. Ca o prima sugestie va dau un exemplu simplu : daca un electrician va sugereaza o siguranta mai mare de 16 A (amperi) pentru protejarea unui circuit de prize monofazice realizat cu conductor de 2,5 mmp este cazul sa renuntati la serviciile lui. Nu agreati un electrician care va spune ca va pune o siguranta mai mare pe un circuit, "ca sa tina!!!". Tocmai asta e scopul sigurantelor, a protectiilor, sa nu "tina", adica sa declanseze cand circuitul respectiv e suprasolicitat.Acestea sunt cateva etape simple in alegerea unui electrician potrivit pentru lucrarea pe care o doriti. Prin aceste exemple pe care vi le sugeram aveti sansa sa va asigurati ca veti obtine o lucrare de calitate si care nu va v-a da batai de cap pe viitor!
Va doresc multa sanatate si cat mai putine probleme cu instalatiile electrice!
Daca totusi intampinati dificultati,apelati cu incredere la specialisti!Nu veti regreta!
Va stau la dispozitie pentru orice sfat sau idee de care aveti nevoie!

Pentru orice detalii suplimentare referitoare la activitate sau alte informatii va rog sa vizitati sectiunea CONTACT!


ELECTRICIAN AUTORIZAT A.N.R.E. PROIECTARE SI EXECUTIE

original-logos-2016-Mar-8606-11900977.jpg

Instalatii paratrasnet si prize de pamant

Sisteme paratrasnet
Formarea trasnetului

Descriere pe intelesul tuturor!

Atunci când condiţiile atmosferice sunt normale, echilibrul electric din atmosferă este stabil. În momentul în care se formează nori de furtună (cumulonimbus), sarcinile pozitive şi negative se separă în interiorul acestor nori.

Partea inferioară a norului se încarcă de obicei negativ. Acest lucru provoacă o acumulare de sarcini pozitive pe toate elementele care se găsesc la sol, acumulare care va fi cu atât mai importantă pe vârfurile metalice.

Norul începe să se descarce, descărcarea avansând prin salturi de câteva microsecunde. Aceste modificări electrice bruste produc o acumulare de sarcini pozitive şi mai importantă.

Efectul Corona este perceptibil uneori, ca o lumină verde, se producea astfel pe catargele vapoarelor când marinarii vorbeau despre focul din Saint Elme. Numeroase persoane au observat că părul li se electrizează atunci când sunt surprinse de o furtună la munte.

Se creează traseul de descărcare: sarcinile care produc efectul Corona formează un traseu ascendent care vine în întâmpinarea descărcării norului. Când acestea se întâlnesc, traseul este creat. Norul se descarcă prin acest canal.


O descărcare electrică posedă o energie enormă, capabilă să atingă temperaturi de 30.000 grade C, care sunt percepute ca o lumină orbitoare, si care este denumită trăznet (sau fulger, dacă se produce între nori). Tunetul este sunetul ca de explozie care se produce de-a lungul canalului de descărcare al gazelor generate prin această încălzire. Durata sa pare mai mare decât este în realitate din cauza reflexiei sunetului si pare că ajunge mai târziu din cauza faptului că viteza sunetului (340 m/s) este mai mică decât cea a luminii (300.000 Km/s).
Protejarea de trăsnete

Multă lume se teme de furtuni. Acest lucru nu este ceva ieşit din comun, având în vedere grandoarea spectacolului de lumină, sunetul tunetelor şi forţa vântului şi a ploii, ceea ce a determinat multe civilizaţii să atribuie trăsnetele zeilor. Deşi trăsnetul nu are nimic supranatural, trebuie să ne ferim de el, deoarece este un fenomen într-adevăr periculos: conform statisticilor, trăsnetul este fenomenul natural care cauzează multe decese în fiecare an. Când se apropie o furtună, trebuie luate anumite măsuri de precauţie.
Ce este trăsnetul?

Trăsnetul este o descărcare electrică, de mii de amperi între nor şi pământ, căutând întotdeauna traseul cel mai scurt de parcurs. Ţinând cont de puterea descărcării este absurd să credem că nişte tălpi din piele ne vor proteja de trăsnet, deoarece, după ce parcurge kilometri în aerul izolator, câţiva milimetri de dielectric nu vor împiedica drumul său spre pământ.
Comportament în caz de furtună

În caz de furtună, trebuie să căutaţi, pentru a vă adăposti, o clădire sau o structură în întregime metalică, sau echipată cu un sistem de protecţie contra trăsnetului. Majoritatea pagubelor suferite de oameni se datorează focului provocat de trăsnet. Restul, sunt cauzate de descărcările prin conducte metalice (de aer, gaz, etc.) sau prin liniile electrice şi telefonice. În timpul unei furtuni, este recomandat să se deconecteze antena de televizor şi să nu se utilizeze telefoanele fixe. Pentru portabile, există anumite măsuri de precauţie care se pot lua. Pe de altă parte, nu este recomandat să se atingă obiecte metalice ca ferestre sau garduri, etc.

Dacă clădirea nu dispune de un captator de trăsnet şi de conducere spre pământ, trăsnetul va cădea pe clădire (probabil pe o antenă sau pe un obiect proeminent) şi va căuta drumul cel mai scurt spre pământ dea lungul structurii, a părţilor metalice, a cablurilor, etc. în mod necontrolat, putând cauza scurt-circuite şi incendii în clădiri, pe lângă faptul că este periculos pentru persoane.

Totuşi, cum s-a menţionat, orice clădire reprezintă o mai bună protecţie decât un teren deschis. Interiorul unei maşini este de asemenea un loc protejat, dacă nu este vorba de o decapotabilă. Trebuie ca în acest caz ferestrele să fie bine închise. Automobilul fiind complet metalic, va avea comportamentul unei cutii Faraday, salvând persoanele din interiorul lui. Este bine să se oprească vehicolul, deoarece în drumul său spre pământ, trăsnetul ar putea distruge un pneu, cauzând astfel un accident.

Pe un teren deschis, obiectele metalice, oricare ar fi forma lor, sunt foarte periculoase. A ţine în mână un baston de golf, o umbrelă, o unealtă metalică sau o undiţă poate fi mortal. Într-un loc fără copaci, oamenii reprezintă un punct mai înalt decât celelalte componente ale mediului, şi în consecinţă sunt punctul cu cea mai mare probabilitate de a primi impactul trăsnetului. În


O clădire protejată printr-un sistem de protecţie împotriva trăsnetului este mult mai sigură, deoarece trăsnetul are un traseu controlat spre pământ.

plus, pe un teren descoperit, oamenii pot suferi răni dacă se află în apropierea locului unde cade un trăsnet, ştiind că curentul acestuia se disipă în pământ producând diferenţe de tensiune enorme între puncte apropiate, de exemplu între cele două picioare ale unei persoane.

Trebuie să se ţină cont de faptul că curentul trăsnetului este constituit din zeci de mii de amperi, şi că numai câteva miimi de amperi pot fi mortale dacă trec prin inimă.

Posibilitatea mare a descărcării trăsnetelor în copaci face ca aceştia din urmă să fie un refugiu nerecomandabil în timpul furtunii. Aceştia din urmă conduc curentul fulgerului şi pot cauza pagube prin tensiunea de trecere.

Pe un teren accidentat, trebuie să se evite locurile înalte. Văile, râpele şi prăpăstiile s-au dovedit a fi mai sigure. Este periculoasă deplasarea cu bicicleta sau călăritul, precum şi înotul. Nu este permis jocul cu zmee: experienţa lui Franklin ar fi putut fi mortală. În cazul în care nu există refugiu apropiat, trebuie să reduceţi din înălţimea dv. (să vă aşezaţi pe vine) şi din suprafaţa de contact cu solul (uniţi-vă picioarele), şi să nu atingeţi nici un obiect conectat la pământ.

Este relevant faptul că numai două treimi din persoanele afectate de trăsnete au reuşit să le supravieţuiască. Majoritatea acestor supravieţuitori, dacă nu chiar toţi, au suferit nu numai efectul direct al trăsnetului, ci şi efecte secundare (tensiune de apropiere, tensiune de contact, etc.). Primul ajutor este acelaşi ca şi în cazul descărcărilor electrice sau al arsurilor: efectuaţi rapid respiraţia artificială sau un masaj cardiac pentru a salva persoana afectată.

reclama

Yahoo Detector promovare online www.tehnik-top.roSentimenteGenerated image
lumea instalatiilor electrice
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one